{"id":10,"date":"2019-01-21T11:31:45","date_gmt":"2019-01-21T11:31:45","guid":{"rendered":"https:\/\/ampm.nu\/?p=10"},"modified":"2024-04-15T07:38:48","modified_gmt":"2024-04-15T07:38:48","slug":"tokyo-basta-restauranger","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/ampm.nu\/2019\/01\/21\/tokyo-basta-restauranger\/","title":{"rendered":"Tokyo b\u00e4sta restauranger"},"content":{"rendered":"

Japans huvudstad Tokyo \u00e4r den stad i v\u00e4rlden med flest Michelinrestauranger<\/a>. H\u00e4r samsas dyra stj\u00e4rnrestauranger med billiga hak. Oavsett prisniv\u00e5 s\u00e5 h\u00e5ller restaurangerna i Tokyo en mycket h\u00f6g niv\u00e5. H\u00e4r kan du \u00e4ta magiskt god sushi f\u00f6r tusentals kronor, otroligt m\u00f6r kobebiff och fantastiska nudlar f\u00f6r under hundralappen. Tokyos gastronomiska utbud erbjuder n\u00e5got f\u00f6r alla smaker och pl\u00e5nb\u00f6cker. H\u00e4r guidar vi till n\u00e5gra av de b\u00e4sta restaurangerna i Tokyo.<\/p>\n

\"Tokyo<\/p>\n

Lyx – Sukiyabashi Jiro<\/h2>\n

Sukiyabashi Jiro \u00e4r den v\u00e4rldsber\u00f6mda sushirestaurangen som ligger nere i en tunnelbanestation i stadsdelen Ginza. Restaurangen blev k\u00e4nd efter den popul\u00e4ra dokument\u00e4ren ”Jiro Dreams of Sushi” fr\u00e5n 2011. I dokument\u00e4ren f\u00e5r vi f\u00f6lja sushikocken Jiro Ono i hans arbete p\u00e5 restaurangen. Jiro \u00e4r k\u00e4nd som en av v\u00e4rldens b\u00e4sta sushikockar och restaurangen har bel\u00f6nats med tre Michelinstj\u00e4rnor. En avsmakningsmeny med 19 bitar sushi kostar 30 000 yen vilket motsvarar 2 500 kronor.<\/p>\n

Budget – Kagari & Hanno Daidokoro Bettei<\/h2>\n

Om du letar efter en mer budgetv\u00e4nlig Michelinrestaurang i Tokyo b\u00f6r du bege sig till Kagari i stadsdelen Otemachi. Kagari \u00e4r v\u00e4rldens f\u00f6rsta nudelrestaurang med en Michelinstj\u00e4rna. H\u00e4r serveras deras ber\u00f6mda nudlar i kycklingbuljong. Restaurangen \u00e4r sv\u00e5r att hitta eftersom den ligger i k\u00e4llaren i en skyskrapa (Otemachi Financial City Tower). K\u00f6n ringlar sig l\u00e5ng och du best\u00e4ller i en automat. Denna kulinariska upplevelse kostar endast 950 yen (cirka 75 kronor).<\/p>\n

En annan relativt pl\u00e5nboksv\u00e4nlig upplevelse \u00e4r restaurangen Hanno Daidokoro Bettei i stadsdelen Shibuya. H\u00e4r kan du \u00e4ta uts\u00f6kt Kobebiff utan att spr\u00e4cka semesterbudgeten. Kobebiff \u00e4r en Wagyu-biff som kommer fr\u00e5n staden Kobe i Japan. K\u00f6ttet \u00e4r otroligt m\u00f6rt och marmorerat. Hos Hanno Daidokoro Bettei kan du best\u00e4lla en prisv\u00e4rd avsmakningsmeny f\u00f6r 5 000 yen (cirka 400 kronor) d\u00e4r du f\u00e5r testa sex olika delar av djuret.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Japans huvudstad Tokyo \u00e4r den stad i v\u00e4rlden med flest Michelinrestauranger. H\u00e4r samsas dyra stj\u00e4rnrestauranger med billiga hak. Oavsett prisniv\u00e5 s\u00e5 h\u00e5ller restaurangerna i Tokyo en mycket h\u00f6g niv\u00e5. H\u00e4r kan du \u00e4ta magiskt god sushi f\u00f6r tusentals kronor, otroligt m\u00f6r kobebiff och fantastiska nudlar f\u00f6r under hundralappen. Tokyos gastronomiska utbud erbjuder n\u00e5got f\u00f6r alla smaker och pl\u00e5nb\u00f6cker. H\u00e4r guidar vi till n\u00e5gra av de b\u00e4sta restaurangerna i Tokyo. Lyx – Sukiyabashi Jiro Sukiyabashi Jiro \u00e4r den v\u00e4rldsber\u00f6mda sushirestaurangen som ligger nere i en tunnelbanestation…<\/span>Continue Reading ”Tokyo b\u00e4sta restauranger”<\/span> →<\/span><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1180,"featured_media":9,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10"}],"collection":[{"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1180"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=10"}],"version-history":[{"count":4,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":62,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/10\/revisions\/62"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/media\/9"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=10"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=10"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/ampm.nu\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=10"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}