Vart ska jag gå?

Categories Uncategorized

Japan är en östat bestående av 6 852 öar. Dess huvudstad är Tokyo vars storstadsområde har en befolkning på ca 38 miljoner människor. Det är dessutom en välbesökt turiststad. Men Japan har mer att erbjuda; med dess 127 miljoner invånare är det ett land med flera spännande storstäder. Och dess välutvecklade tågtrafik gör det möjligt att ta sig runt på ett enkelt och tidseffektivt sätt.

Ta tåget till Yokohama

Japans näst största stad, Yokohama, har ca 3,5 miljoner invånare och ligger på ön Honshu. Det är en viktig hamnstad och var en av de första hamnarna att ta emot utländska skepp 1859. Du tar dig enkelt hit från Tokyo på mindre än en halvtimme med tåget. Yokohama är en modern storstad idag, långt ifrån den lilla fiskebyn den var en gång i tiden.

Men försaka inte Osaka eller resten av Japan

Osaka är Japans tredje största stad; den är belägen på ön Honshus södra kust vid Osakabukten, ca 50 mil från Tokyo. Även hit kan du ta tåget från Tokyo, snabbtåget tar endast två och en halv timme. Om du tar dig hit bör du inte missa att besöka Osaka Castle, ett vackert slott från 1597, numera museum. I Osaka hittar du även nöjesparken med filmtema: Universal Studios Japan.

Andra städer i Japan värda en tur med snabbtåget är Nagoya på centrala Honshu, Sapporo på den nordligaste ön Hokkaido och Nagasaki som atombombades i andra världskriget men är idag en levande stad. En mindre stad som är värd att nämna inte minst för dess skönhet är Hida-Takayama. Staden som har knappa 90.000 invånare är känd för sitt timmerhantverk från Edoperioden och har även idag många bevarade byggnader från perioden.