Tokyo bästa restauranger

Categories Uncategorized

Japans huvudstad Tokyo är den stad i världen med flest Michelinrestauranger. Här samsas dyra stjärnrestauranger med billiga hak. Oavsett prisnivå så håller restaurangerna i Tokyo en mycket hög nivå. Här kan du äta magiskt god sushi för tusentals kronor, otroligt mör kobebiff och fantastiska nudlar för under hundralappen. Tokyos gastronomiska utbud erbjuder något för alla smaker och plånböcker. Här guidar vi till några av de bästa restaurangerna i Tokyo.

Tokyo bästa restauranger

Lyx – Sukiyabashi Jiro

Sukiyabashi Jiro är den världsberömda sushirestaurangen som ligger nere i en tunnelbanestation i stadsdelen Ginza. Restaurangen blev känd efter den populära dokumentären ”Jiro Dreams of Sushi” från 2011. I dokumentären får vi följa sushikocken Jiro Ono i hans arbete på restaurangen. Jiro är känd som en av världens bästa sushikockar och restaurangen har belönats med tre Michelinstjärnor. En avsmakningsmeny med 19 bitar sushi kostar 30 000 yen vilket motsvarar 2 500 kronor.

Budget – Kagari & Hanno Daidokoro Bettei

Om du letar efter en mer budgetvänlig Michelinrestaurang i Tokyo bör du bege sig till Kagari i stadsdelen Otemachi. Kagari är världens första nudelrestaurang med en Michelinstjärna. Här serveras deras berömda nudlar i kycklingbuljong. Restaurangen är svår att hitta eftersom den ligger i källaren i en skyskrapa (Otemachi Financial City Tower). Kön ringlar sig lång och du beställer i en automat. Denna kulinariska upplevelse kostar endast 950 yen (cirka 75 kronor).

En annan relativt plånboksvänlig upplevelse är restaurangen Hanno Daidokoro Bettei i stadsdelen Shibuya. Här kan du äta utsökt Kobebiff utan att spräcka semesterbudgeten. Kobebiff är en Wagyu-biff som kommer från staden Kobe i Japan. Köttet är otroligt mört och marmorerat. Hos Hanno Daidokoro Bettei kan du beställa en prisvärd avsmakningsmeny för 5 000 yen (cirka 400 kronor) där du får testa sex olika delar av djuret.