Japan 2019 Körsbärsblomningen Prognos

Categories Uncategorized

Den årliga körsbärsblomningen är en av de viktigaste händelserna i Japan. Dels lockar den hundratusentals turister, men det är framför allt ett tillfälle för japanerna att fira. Firandet kallas ”Hanami” och utgörs av främst av en picknick under körsbärsträdens blommor, så kallade ”Sakura”. Firandet vid körsbärsblomningen är mycket viktig i japansk kultur och därför publiceras prognoser för blomningen lång tid i förväg så att folk kan planera sin semester under dessa dagar.

Körsbärsblomningen i de olika delarna av Japan

Körsbärsblomningen sker på våren i Japan. Det finns mycket man bör tänka på om man vill beskåda de vackra blommorna. Dels blommar träden i endast en vecka. Blomningen sker omkring april, men det varierar beroende på var i Japan man är. Först börjar blomningen i landets södra delar. Detta sker oftast i slutet av mars. I norra Japan sker blomningen mycket senare och där man kan ibland se körsbärsblomning även i maj.

Prognosen för körsbärsblomningen i Japan 2019

Japan Meteorological Corporation publicerar varje år en officiell prognos när körsbärsträden förväntas blomma i de olika prefekturerna i landet. Prognosen för 2019 har inte publicerats än. Vanligtvis släpps prognosen i slutet av januari. Man titta på föregående års datum i de olika prefekturerna för att bilda sig en uppfattning om kommande års blomning. I exempelvis Tokyo, Kyoto och Osaka var blommorna fullt utslagna den 27-28 mars år 2018.

De exakta datumen för körsbärsblomningen beror på temperatur, regn och vind. Prognoserna som publiceras i januari stämmer inte alltid. De som publiceras i början av mars brukar vara mer tillförlitliga. I år har dock flera experter varnat för att körsbärsblomningen kommer att ske tidigare än vanligt på grund av tyfonerna som drabbat landet samt de ovanligt höga temperaturerna. På grund av detta blommade vissa av träden redan under hösten 2018.