Japans bästa museer

Categories Uncategorized

En resa till Japan innebär som turist att upptäcka innovativa teknologier, uråldriga traditioner och seder samt förhoppningsvis, en del museibesök. Japans museum är som Japan är generellt; välordnade, rena och gästvänliga. Oavsett om du besöker Tokyo National Museum, Manga museet i Kyoto eller Hakone Open-Air Museum i prefekturen Kanagawa, kommer du som besökare att få en mängd upplevelser och intryck – av allt som den rika, japanska kulturen har att erbjuda.

Nationalmuseum i Tokyo

Japans bästa museer

Besöker du Tokyo skall du inte missa Japans nationalmuseum. Det är lättillgängligt via Tokyos tunnelbana eller tåg. Ta antingen JR Line och promenera till museet från Ueno station, alternativt ta Tokyo Metro Line från Ginza eller Hibiya och kliv av vid Ueno station. En promenad på cirka 10-15 min tar dig till Tokyos nationalmuseum. Museet ligger precis vid vackra Ueno-parken. Inträdet är relativt billigt, cirka 60 SEK.

Anime Museum Kyoto – Hiroshima Peace Memorial Museum

Älskar du japansk anime? Du får inte missa Anime Museet i Kyoto! Detta museum är fantastiskt Även om man endast är nyfiken på vad animekulturen är för något kommer detta museum inte göra någon besökare besviken. Utställningarna är välgjorda, spännande och innovativa. De ger besökaren en god inblick i seriekulturen och vad den betyder för japaner. Alla olika former av japansk anime fyller rum efter rum i detta museum.

Har du vägarna förbi Hiroshima under din Japan-resa? Förutom den goda maten, kulturlivet och de sju vackra vattendragens broar, så finns ett museum till minne av den atombomb som amerikanerna släppte över Hiroshima under andra världskriget. Hiroshima Peace Memorial museum kommer att beröra besökaren med ett flertal monument och utställningar i fredens tecken. Även ”Atomic Bomb Dome” påminner besökarna om krigets förskräckelser, och du har fritt tillträde till omgivningarna runt museet.